22-01-2021

Una vegada li van preguntar a un cent-peus en quin ordre movia les potes al caminar. A partir d'aquell dia el cen-peus no va saber caminar


Proverbi xinès

Aquesta frase ens pot succeir als éssers humans també. Hi ha moltes coses/moviments que els realitzem per pròpia inèrcia i a l'hora de posar-hi consciència no ho sabem fer.


D'això exactament va tractar la classe. En aquesta tercera sessió vam incorporar el segon recurs: 
La consciència:

Tot el que és l'instrument, tenim consciència d'ell a través de l'escolta pròpia, el diàleg intern que ens informi de l'estat (si està bé o malament).

Vam fer un exercici per a comprovar que realment l'inici de la veu no està a la boca sinó a la panxa (sota el melic). L'excercici del Plom:

 A partir de la consciència de l'eix central podem visualitzar-ne la base, que és la cintura pelviana. És una estructura molt forta sobre la qual ens hem de recolzar. Serveix per a prendre consciència del nostre centre de gravetat a partir de la nostre pelvis. Ens hem d'imaginar que la pelvis és un recipient que com un ninot tossut té un plom en el seu interior. Així doncs, drets, caminem procurant que el plom no és desplaci. 

Amb la lletra R vam haver de canviar la intensitat i la durada del so al mateix temps que fèiem un dibuix amb les mans del que estàvem transmetent. La "r" és un fonema molt sonor i afavoreix una bona emissió gràcies a l'articulació. També ho vam provar amb la lletra L.

Al finalitzar la classe vam fer grups on havíem de dir "cega cega, lliga lliga, porta blat a la botiga" amb la nova tècnica de la pantalla:

Ens hem d'imaginar que tenim una pantalla en el front o per sobre del front. Consisteix en dir una frase pensant en enviar el so a aquetsa pantalla.
També ho vam provar amb la tècnica de la cistella per comprovar quina de les dues ens anava millor.

Penso que aquests recursos són molt útils a l'hora de projectar, perquè amb el de la pantalla el primer cop no em va sortir, però al segon cop que vaig posar-li consciència a les meves paraules, fins jo mateixa em vaig adonar que estava molt millor.

Comentaris